SZMSZD-Design

Talán elsőre furcsa lehet, hogyan is kapcsolódik a magyar design a Szomszéd koncepciójába. Számunkra azonban a lehető legtermészetesebben simul bele az elképzeléseinkbe ez a terület.

Hiszünk abban, hogy egymástól elsőre eltérő területek harmonikus egésszé állhatnak össze; művészetnek tekintjük a magas színvonalú, élményeket teremtő hazai gasztronómiát és ugyanilyen teremtő energiák által vezérelt területnek gondoljuk a magyar dizájnt. Ugyanaz a tűz hajt minket: hazai értéket teremteni, kompromisszumok nélküli minőségben, szeretettel és odaadással, azoknak az embereknek, akik körülöttünk élnek.

Biztosak vagyunk benne, hogy azok a vendégek, akik a mi ajtónkon belépnek, pontosan ezt keresik, legyen szó akár ételről, italról, élményről, vagy egy igazán egyedi, különleges kreatív designdarabról.

A SZOMSZÉD épületén belül létrehoztunk egy multibrand design-storet, ahol olyan márkáknak adunk otthon, akik értékteremtő tevékenységükkel kreatív, minőségközpontú gondolkozásukkal tökéletesen illenek hozzánk. Termékeikből összeállított sokszínű, izgalmas designkínálattal várunk mindenkit, aki érdeklődik a magyar design világa iránt, és szívesen választ egyedi, különleges termékeket befutott- vagy feltörekvő alkotói kollekciókból.

Nyitva tartás:
hétfő – szombat: 12:00 – 20:00

Elérhetőség:
bolt@szomszedbisztro.hu

Art On Me

Mi köti össze a Szomszédot és Marton Ancsát, az Art On Me magyar tervezői márka tulajdonosát, alkotóját? – Először is egy régi barátság, de rögtön utána minden más: letisztultság, természetközeliség, természetesség, stílus, minőség és tehetség. A márka a hétköznapokban viselhető, nőies, mégis kényelmes darabokat kínál, a kollekciók színválasztásban és formavilágukban egymásra épülnek, így modulárisan kombinálhatóak, többféleképpen hordhatóak. Az egyes darabok, megfelelő kiegészítőkkel kombinálva egyszerre illeszthetők be az elegáns vagy éppen a mindennapi megjelenésbe. A tervező környezettudatos szemlélete miatt törekszik a fenntartható módon készült anyagok használatára.

Kochi Jewellery

KOCHI Jewellery lelket gyógyító ékszereket kínál! Ékszerkollekcióiban egyedi fűzéstechnikával és gondosan válogatott ásványokból készült karkötőket, nyakláncokat kínál a márka. Minden ékszerük különböző energiát képvisel, mely nem csak fizikailag, hanem lelkileg is támogatja viselőjét. Hogyan tudod kiválasztani a neked való ékszert? Hallgass a megérzésedre!

Delka bag

A Delka kézzel készült, egyedi tervezésű és limitált darabszámú táskákat, hímzett biopamut pólókat-zoknikat kínál. A jellegzetes line-art designt laza, szókimondó szövegekkel kombinálják, melyek közt biztosan mindenki talál olyat, amivel könnyen azonosul. „Síkideg vagyok”, „lánylétedre”, „kávé után beszélünk”, „ne idegelj”… te melyiket választanád?

Malinovka

Szolnoki-Szendrődi Judit a MOME-n végzett formatervező és design menedzser szakon, 2013-ban alapította a Malinovka márkát. Az illusztráció és a formatervezés ötvözésével alkotott termékkollekcióját határidőnaplók, vázlatkönyvek, füzetek és egyéb papíráru alkotja. A Malinovka tárgyak egyedi karakterét a letisztult dizájnnal párosuló nyers grafikák és absztrahált, jellemzően fekete-fehér minták adják. A kivitelezés során a hagyományos, kézi eljárások, a manuális kötészeti módszerek és az újrahasznosított, kreatív alapanyagok teljesítik ki a tárgyak egyéniségét. A Malinovka darabok kreatív alkotófolyamat eredményeként jönnek létre, és a felhasználók kreativitása írja őket kerek történetekké.

Minuma

Nagy Zsolt, a Minuma márka tervezője különleges, sajátos, markáns formavilágú, egyedi anyaghasználatú ékszereket készít. A fekete diófa és a sárgaréz együttes alkalmazásával kivételesen harmonikus ékszereket alkot. A fa élő anyag, megismételhetetlenül sajátos, történeteket mesélő mintázattal, nem hasad kétszer ugyanúgy, így minden belőle születő alkotás más és más. A hozzá csatlakozó sárgaréz pedig elegáns, aranyfényű ötvözet, ami ha patinásodik, a kék és a zöld összes árnyalatát képes felvenni. A Minuma sallangoktól mentes, letisztult szépséget kínál, melynek inspirálója a természet. Minden ékszer egy természeti képhez, jelenséghez kapcsolódik és kapcsolja a viselőjét is.

Etelburg

Etelburg, Etel vára, “Attila Népének a vára”. Ahogy Attila egyszerre képviselte az ősi barbár erőt és a kifinomult kultúrát, úgy az Etelburg a hagyomány és a fejlődés kettősségét. A márka fundamentumát az emberiség által felhalmozott tudás, a múlt tisztelete, ugyanakkor a fejlődésbe és a fenntarthatóságba vetett hit alkotja. Moduláris tollrendszere egyedi kategóriát képvisel a prémium tollak piacán. Az r.feather néhány másodperc alatt átalakítható egy hagyományosan használható íróeszközből, professzionális felhasználásra alkalmas, állítható súlypontú alkotóeszközzé: használható töltőtollként, rollerballként, illetve később akár különböző filc és ecset hegyekkel. A hegy és az íróblokk a hosszanti tengely mentén elforgatható, így egyéni írásszög is beállítható rajta. Egyedi, különleges, csúcstechnológiás, személyre szabható ékszer-kategóriájú íróeszköz, mely éppúgy személyiségünk egyedi kifejezőeszközévé válhat, mint egy óra vagy ékszer.